OZ6HQ Per Posselt

Du er her: Hjem > Hamradio > Radioamatør

RadioamatørEn radioamatør er en person der har gennemgået en prøve og derigennem opnået certifikat som radioamatør med rettigheder til at bruge sendere og modtagere. Radioamatører har ret til at benytte sig af tildelte frekvensområder. De er typisk fra kortbølge og op til ret høje frekvensområder områder.

Typisk interresererer radioamatører sig inden for mange forskellige områder. Nogle bygger og konstruerer grej.

Andre bruger telegrafinøglen og nogle kører contester hvor det drejer sig om at kommunikerer med flest muligt i hele verden.

Nogle går på DX jagt hvor det f.eks gælder om at få kontakt til til så mange forskellige "lande"  og på så mange bånd(frekvensområder) som muligt.   

Der kommunikeres over sattelitter og via månen som bruges til at reflektere radiosignalerne.

Amatørsatelit

NYT billed af mast og antenner her.

 

Spejderbevægelsen deltager også og hvert år afholdes JOTA hvor spejderne sammen med radioamatører hvor der kommunikeres med spejdere over hele jorden.

 

Det vil føre meget vidt at komme ind på alle de muligheder der findes. Men alle kan finde sig interesseområder der netop passer den enkelte.


UdstyrMin mest anvendte radio er en  Elecraft K3s med en P3 panadapter, KPA 500 Patrin og KAT500 antennetuner. Kobling til computer foregår via USB.

På antennesiden har jeg en 3 element SteppIr og 7 element 6m antenne med 9,5m bom i en 18m gittermast.

Til log anvendes HamRadio de Luxe, som er koblet så rotor og SteppIr følger frekvensen og retning på antennen.

På de lave bånd anvender jeg en dobbelt Zepp 2 x 25m født med 600 Ohms hjemmebygget feeder. Jeg afstemmer med en Harris RF-382 antennetuner. Der er nu udvidet med PX3 panadapter.

 

 k3.jpg

       

Panadapter PX3

KX3Tranceeiver

 

KPA500

 KPA 500

 

 

 

 

 

« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple | Setup by Per Posselt OZ6HQ | Login