Norgestur 2014

Turen er afsluttet !

 Helt igennem en super tur, som er værd at overveje. Men brug mere tid end vi gjorde. For vi kunne godt have udforsket Norge mere undervejs. Vi var heldige med vejret kun 2 regnvejrsdage. Turen kunne også godt have startet 2 til 3 uger senere. Der var flere ting der først åbnede lidt senere.

 

Aktivitet fra Morokulien med kaldesignal SJ9WL og LG5LG blev kørt med en del danskere. Hytten kan lejes på toldkontoret hvis man ikke har forudbestilt.

Fra Morokulien gik turen skråt op imod nordvest til Molde og derfra fulgtes kysten til Nordkap med stop undervejs og en afstikker til Lofoten.

 

Ruten op gennem Norge.

Ruten op gennem norge

 

Ruten ned gennem Finland og Sverige

 

21 maj 2014.

Så er  vi nået til Hunderfoss som ligger nord for Lillehammer. Første stop var Trolhattan den 18 maj efterfulgt af 2 dage i Morokulien. Pladsen her bød på 1 baderum. Der blev kørt radio fra Radiohytten enda en del på 50Mhz. Vi er nu ved Hunderfossen som er et større stemmeværk der holder vandet tilbage. Der er desuden et vandkraftværk der laver elektricitet til området. Jeg lytter kun på 40m 7120 og 20m på 14305 fremadrettet. 80m er ikke længere godt. Jeg fik forbindelse til DK på 7109 kl. 11 i dag undervejs. Dog med svage signaler. Der sættes ikke antenne op i aften. I morgen går det videre mod Geiranger. 

22 maj 2014.

Vi startede i Hunderfossen og kørte mod Kvam i regnvejr,hvor vi fandt en lille campingplads. I morgen går det videre mod Geiranger. 

23 maj 2014

Vi valgte en rute der nok ikke var valgt hvis vi viste hvad vi kom ud og køre i. Det endte med at vi kom ind til Geiranger via Trollstigen og Ørnevejen. Det var bjergkørsel i ordets absolutte forstand. Jeg tror ikke der er mange der kører den vej med campingvogn. Og så læste vi at vejen først i går var åbnet efter vinteren. 20m duer endnu ikke til Danmark. Så det er 3627 om aftenen.  Sidst på dagen nåede vi frem til Bud ved Norges vestkyst.

24 maj 2014

Dagens rute gik via Atlanterhavsvejen og op over Trondhjem og derfra videre til Polarcirklen i lidt blandet vejr. Kort efter polarcirklen fandt vi en campingplads.

25 maj 2014.

Vi er nu fremme ved Saltstraumen hvor tidevandet skifter med den største strømhastighed i verden.  Her forsøgte jeg mig med lidt fiskeri. Mit grej var dog ikke kraftig nok så jeg mistede en stor sej. Der var undervejs kontakt til OZ1PF på 40m med en ringe forbindelse. Nu bliver det 20m på 14305 hvis der er forhold. I morgen sætter jeg en groundplane op hvis der er mulighed for det. 

26 maj 2014 

Dagen blev blandt andet brugt på en tur til Bodø.

  1. maj 2014

Vi ankom i går til Lofotens hovedstad Svolvær og har fundet en campingplads(ACSI). Vejret er strålende sol og 12 grader. Men super i solen når der er læ.Kvaliteten på faciliteterne er de endnu ringeste vi har oplevet og svarer slet ikke til ASCI standarDer er  1 bruser der ikke virker og 1 i handicap rummet hvor man ikke kan låse af. Køkkenfaciliteterne er gode men der stinker af fisk. Det gør der også i Svolvær. Det med at komme ud og fiske med en båd er først muligt i juni måned. Så det er besluttet at køre videre nordpå i morgen. Der er opsat en 20m groundplane antenne og der er fine forhold til Danmark sidst på eftermiddagen og om aftenen. 

29 maj 2014.

De sidste 2 dage er gået med transport. Vi er nu nået til Alta ca. 240 Km syd for Nordkap. Den sidste plads var der ikke internet. Stadig super vejr og masser af flotte landskaber. Vi fortsætter i morgen mod Nordkap. Antennebilleder er til Torbens info. Billeder er her. Forbindelse hjem til DK og til Ole i Frankrig fungerer super omkring 14305.

31 maj 2014.

I går kørte vi fra Alta til Nordkap. Vejrudsigterne gjorde at vi straks tog til Nordkap da de næste par dage ikke er nogen særlig god vejrudsigt. Beslutningen viste sig at være super. Vi havde fint vejr med masser af sol og vi oplevede en meget smuk midnatssol. Her til morgen var det meget tåget med 10m sigt til at begynde med. Ved 1030 tiden kom der en nordmand derop og jeg fik en melding om at tågen ikke var så tæt når vi kom lidt ned. Så vi besluttede at køre ned med det samme og det gik fint. Kursen er sat ned gennem Finland og Sverige. Radiomæssigt er jeg på 14305 til kl.18 og så skifter jeg til 14315 indtil tyskerne er færdige med at bruge frekvensen. 

1 juni 2014.

I dag har vi kørt til Rovaniemi i Finland. Her skulle julemanden bo og polarcirklen krydser her i byen.Vi kørte hele dagen da det har regnet det meste af tiden med 5-7 graders varme. Det har været en oplevelse igen at køre på gode veje. Vi bliver her nok i 2 dage. Ingen nye fotos i dag. Er på 14305 ved 2000 tiden.

3 juni 2014.

Så er der igen internet og nu har vi det resten af turen. Vi er nået ned til Byske på østkysten af Sverige. I Rovaniemi besøgte vi julemanden og alt hans gøjl. Vi lå der i 2 dage. Det gør vi også på denne plads som er ren luxus. Har rigget til på 20m. 

4 juni 2014.

Vi rykkede alligevel i dag da det var overskyet og dryppede lidt her til morgen. Vi er nu ved en lille by der hedder Nordmaling. Jeg kommer ikke på radio i dag og næste gang bliver det på 7120kHz.

5 juni 2014.

Vi har fundet en campingplads i Ljusne. Den ligger ved udmundingen af en elv som er en lakseelv. Så der blev indløst et fiskekort og grejet blev fundet frem. På trods af masser af store laks der sprang og ihærdigt fiskeri gav det ikke bonus. Heller ikke for de andre lystfiskere man kunne se langs begge sider af elven.

6 juni 2014

Vi er nu kommet til Stockholm og bliver her et par dage for at se byen.

7 juni 2014

Stokholm

8 juni 2014

Er landet i Jønkøbing og er på 3770. Billeder fra luftballoner over Stockholm lægges på senere i dag.

Her kommer lidt forskelligt Billeder fra den mest mystiske motorvejsrasteplads Dragongate vi endnu har set

13 juni 2014

Nåede til Middelfart den 11 juni efter 2 dage i Markaryd hvor vi besøgte Karina og Henrik(SM7WNE). 

 

 

Sidst ændret: 2 april 2020

Sidst ændret: November 02, 2021, 21:37
Sidst ændret: april 12, 2023 Billed ref. fjernet pga skift til ny internetside.